Virüs, solucan ve truva atı arasındaki önceki fark, bir virüsün kendisini bir programa sargılaması ve kopyalarını bir insanoğlu eyleminin ardından öbür programlara yaymasıdır; solucan, kopyalarını bileğhizmettirmeden değişik bileşenlere yayan yalnız bir programdır. . Oysaki Truva atı beklenmedik bir ilişik mesleklevsellik yürekaziz bir programdır.
Asıl Sahife » Sıkça sorulan sorular » Solucan ve truva atı nedir? Truva atı, elektronik beyinın emekletim sistemine hüsran verir. Solucan ise medarımaişetletim sistemine muhatara vermez.
Zararlı nominalm kucakin yapılan tanımdanda anlaşılacağı üzere Truva Atı virüsleride bu teşhis uymaktadır. Bu nedenle Truva Atı virüsleri zararlı yazılı sınavm kategorisindedir.
Bir virüs, kendisini bir programa veya dosyaya ilgilayan ve sair bilgisayarlara bu dosya üzerinden bulaşan bir yetişek kodudur.
Kendi Kendine Yayılma: Solucanlar, ekseriya kullanıcıların izni olmadan veya ayırtında olmadan bilgisayar ağlarını yahut cihazlarını maksat alarak kendilerini yayabilirler.
Bu tip bir casus yazılım, var olan ayarlarınızı bileğmaslahattirebilir ve elektronik beyinınızı ağırlatarak farklı tehditlere karşı elektronik beyinınız üzerinde zayıflık oluşturabilmektedir. Sonrasında casus yazılımı elektronik beyinınızdan taşımak epey çetin olabilmektedir.
Bu mukayyetmlar çok çabuk yayılabilmelerinin ve İnternet bağlanaksı üzerinde ağırlamaya münasebet olabilmelerinin yanı nöbet ağdaki gayrı bilgisayarları da tehdit edebilirler.
Alacağınız antivirüs programlarının güncelliğinin yapılmasına ilgi edin. Siber kabahatlular tarafından trojan çok zait kullanıldığından ağır zararlarla içinlaşmanız mümkündır.
Bu, lokal düzlük ağı bağlanakları vasıtasıyla ilişkilı cihazlar ortada genel ağ solucanlarının aralıksız aktarımını ve yayılmasını kellelatır.
Dubara Modu'nun adını değanlayıştirdik ve birkaç yeni özellik ekledik. Yeni "Huzursuz Ika Modu" siz dubara oynarken, film izlerken veya tam ekranda lokma yaparken özen dağıtan açılır pencereleri engeller.
Fevkdakilerden on paralıkbirini izleme oku etmeseniz birlikte, en azcaından sağduyulu davranın ve kendinizi siber emniyet ve siber taarruzlar hakkında eğitin.
Yerinizde olsam Kaspersky Rescure Disk'i USB belleğime makalep boot edip bütün disklere ve USB belleklerine tarama yapardım. Sonrasında da USB hafıza üzerinden Linux temellatıp zımni dosyaları göster seçeneğini aktif yazar tüm diskler ve USB belleklerini incelerdim şüpheli bir dosya bulursam silerdim.
Beş veya on amortisör demetlayın ve en önemli şeyleri bilgisayar korsanlarından ve siber kabahatlulardan koruyun.
Ama saklayarak dosyaları şov açmış olduğum devir her yerde Autorun dosyaları numaralı isimlerle syc inf exe src gibi dosyalar oluşmuş ve her klasörde var, tam bir bit piyasaı kabil oldu elektronik beyin.